Recept| Marokkaans brood uit de oven

Ingrediënten:

250 gr volkorenmeel
250 gr bloem
7.5 gr gist
10 gr zout
5 ml olijfolie
300-350 ml lauw water

20170705_190707

Bereiding:

  1. Meng het meel, de bloem, gist, zout en olijfolie samen. Voeg het water in delen toe en mix het mengsel tot zich een mooie deegbal heeft gevormd. Laat de deegbal rijzen voor 45 minuten op een warme plek.

    2. Vorm drie bollen en laat dit voor enkele minuten rusten. Bestrooi je werkblad met griesmeel en druk de 3 bollen daarop uit. Laat dit 20 minuten rusten.
    20170705_182929
    3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de broden in een ovenschaal bedekt met bakpapier.  Prik met een vork een paar keer in elke brood en bak de broden in 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
    20170705_184417

Eet dit brood met een traditionele tajine of geniet ervan met pure olijfolie en een glaasje muntthee.

Smakelijk!

20170705_190721

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s