Recept|Auberginerol met gehakt en groenten

 

Ingrediënten:

Voor de gehaktmengsel:
100 gr gehakt
handje gehakte peterselie
halve tl zout
halve tl peper
2 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1 el olijfolie

1 tomaat
halve (rode) ui
1 aubergine

Voor de marinade:
halve tl zout
halve tl peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1 el olijfolie

20170712_224336

BEREIDING:

  1. Meng het gehakt met alle kruiden en de olijfolie en vorm hier ronde plakken van. Zorg ervoor dat de plakken even groot zijn als de aubergine.

    2. Snijd de aubergine in plakken, maar zorg ervoor dat je de aubergine niet doorsnijdt. De plakken moeten nog aan elkaar verbonden zijn.

    3. Snijd de tomaat en de ui in ronde plakken. Plaats de ronde plakken gehakt, tomaat en ui afwisselend in de auberginerol.
    20170712_170951
    4. Maak de marinade en verdeel dit over de auberginerol. Probeer alles goed te bedekken met de marinade. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten. Verwijder dan de aluminiumfolie en laat het nog 12-15 minuten in de oven staan.
    20170712_171556

Een makkelijk recept met in de hoofdrol aubergine! Je kunt meer groente toevoegen en de gehakt eventueel ook achterwege laten.

Smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s